Kommunikasjonene falt sammen

Når motstanderne gjør sitt beste for å tåkelegge både fordelinger og styrke både hos seg selv og hos oss, så hender det at kommunikasjonene faller sammen som korthus.  Og når det skjer, er konsekvensene mildt sagt uforutsigbare!  Slik som i dette spillet fra Horten BK på torsdag:

Meldingene startet slik:

V N Ø S
2 hj (1) X 3 hj 4 hj (?!)
p ??

1) Helgeby jr. viser 5-kort hjerter og en 4-kort eller lenger minor under åpning (Tartan), og Helgeby sr. er ikke sen om å kaste mer sand inn i Rutermesteren og Juniors melde-maskineri (eller mangel på sådant).

Rutermesteren i nord går i tenkeboks på makkers 4 hj, hva i alle dager kan dette bety nå?

Doblingen av 2 hjerter viser enten en åpning med 4-kort spar, eller en sterkere hånd med en god farve.  Syd vet ikke noe om hvilken variant det er, men hvis det er den siste er slem fort nedlegg.  Og er det den første kan 6 spar være en god melding.

Men hva kan syd ha for sin 4 hj-melding sett fra Nord?  E-K-J-x-x-x-x i kløver og ser etter mulighet for å spille NT?  Sparstøtte?  Her er mulighetene mange, og sannsynlighetene for at kommunikasjonene faller sammen for et amatørpar som oss store!

Rutermesteren valgte 4 NT, og håpet på å vise hjerterhold for NT.  Når syd nå melder 5 spar, så velger rutermesteren å avslutte der, «håper makker har spar!».  Det hadde han, og med hjerter ut ble det en hjertertaper og en kløvertaper, just made.

Og det ble ren topp, hadde vi fått melde i fred hadde vi kommet i 6 spar som alle andre.  Til slutt ble 1. plassen delt mellom amatørene og far og sønn Helgeby, til overmål ble det 3-delt 1.plass med enda et par.

På FaceBridge får Junior kred for sin 4 hj-melding, så det var nok gamlefar som ikke hang med i svingene