Du må ikke nøle !

I dette spillet fra i går fikk rutermesteren den hjelpen han trengte når han spilte 3 NT i nord :

Hjerter kommer ut til esset og mer hjerter, og rutermesteren la så ned ruter konge.  Øst tenker seg om, stikker så med esset og spiller nok en hjerter.  Nord får for damen, og fortsetter med ruter.  Etter en ny tenkepause fra øst kommer 8-eren, og det er nå ikke noe problem å ta finessen med 9-eren i bordet.

Som Øst så bør du skjønne at Nord kommer til å komme inn, og at han kommer til å fortsette med ruter.  Derfor skal du når du stikker kongen med esset bestemme deg for hvilket kort du skal spille neste gang spillefører spiller ruter, så du kan legge ruter 8 med én gang uten noen tenkepause.  Da må spillefører gjette om han skal ta damen eller ikke.  Når du legger inn en tenkepause vet spillefører at du har knekten også, og kan fiske trygt.