Et spill for avisa

«Et spill for avisa» var Tannlegens kommentar etter at Rutermesteren hadde briljert i går.  «Jeg kan i alle fall skrive om det på bloggen min», sa Rutermesteren.

Etter et litt rufsete meldingsforløp skulle Rutermesteren i Øst spille 5 kløver.  Syd hadde meldt ruter som var støttet av Nord.

0089

Ruter ess og ruter  til kongen var starten, dermed skal Øst ha resten av stikkene.  Så fulgte Nords siste ruter til dobbeltrenons.  Etter en stund i tenkeboks fant Rutermesteren ut at den eneste grunnen til det var at Nord har kløver dame gardert og forsøker å få spillefører til å trumfe i bordet slik at kløverdamen ikke kan fiskes opp.

Så trumf på hånden, og kløver til kongen som gir den dårlige nyheten om at Nord kanskje skal ha et kløverstikk allikevel.  Det er et lite håp, men da må trumfbeholdningen på hånden reduseres.

Først trumf til finesse med 8-eren, spar til E-K og spar til stjeling.  Hvis Syd nå har hjerter dame, så nærmer vi oss.  Hjerter til knekten holdt, ny spar til stjeling spilles, og hjerter konge stikkes med esset i bordet.

Med to kort igjen sitter Øst med E-J i trumf bak D-9 i Nord, og med bordet inne må Øst få de to siste stikkene.

Et av Rutermesterens bedre spill  smile

4 Comments

  1. Flott spilt, men syd burde ødelagt morroa med å bruke hjerter dame første hjerter spill. Det fører til at spillefører får ett inntak for lite.

    • En alternativ spilleplan kunne vært (etter 2 runder kløver): Hj K, hj A, hj røff, spar til K, hj røff, spar til A, spar. Den krever bare at nord har minst 2 kort i hver majorfarge (som du uansett trenger) + at han har minst 6 majorkort totalt. Da er en ikke avhengig av hj dames plassering og heller ikke av at motstanderne skal gjøre en feil (ikke sette i hj Q).

Kommentarer er lukket.